انواع چرم مصنوعی چیست؟ چرم مصنوعی چه ویژگی هایی دارد؟ کاربرد انواع چرم مصنوعی چیست؟

همان طور که می دانید چرم از مهم ترین و قدیمی ترین متریالی است که در جوامع انسانی برای تولید پوشاک و یا به منظور اهداف دیگر مورد استفاده قرار می گیرد؛ افزایش استفاده از چرم از زمان های گذشته تا به امروز باعث شده است تا بشر نوعی از چرم را به عنوان چرم مصنوعی تولید کند تا به کار بردن آن را جایگزین چرم های طبیعی نماید و به این شکل بتواند از چرم در رابطه با اهداف بیشتری بهره مند گردد.

با این وجود و بر اساس این اهداف، امروزه شرکت های بسیار زیادی در سراسر جهان به عنوان تولید کننده چرم مصنوعی فعالیت دارند و با تولید آن به کاهش مصرف چرم طبیعی در جهان به میزان زیادی کمک کرده اند.

چرم مصنوعی چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

چرم مصنوعی که به صورت کلی تحت عنوان چرم غیر طبیعی و صنعتی نیز شناخته می شود، نوعی چرم است که از پوست حیوانات به دست نمی آید بلکه آن را با استفاده از مواد شیمیایی مختلف در کارخانه ها تولید می کنند. اصلی ترین موادی که در ساخت چرم های غیر طبیعی به کار می روند، عبارتند از: آب ، پلاستیک، پارچه پنبه ای، برن، پلی اورتال و …

چرم های مصنوعی از نظر ظاهری شباهت بسیار زیادی به چرم های طبیعی دارند و ویژگی های بسیار زیادی در میان این دو چرم مشابه هستند اما با این وجود تفاوت هایی نیز بین انها وجود دارد که باعث شده است تا این دو نوع چرم از هم مجزا باشند.

 

انواع چرم مصنوعی چیست و کاربرد آنها چه می باشند؟

چرم های مصنوعی به صورت کلی به 5 گروه مختلف تقسیم بندی می شوند که انواع انها به همراه کاربردشان از قبیل زیر به حساب می آیند:

چرم پلی اورتان:

چرم مصنوعی پلی اورتان همان طور که از نام آن مشخص است، از ماده ای به نام پلی اورتان تولید می شود که این نوع چرم برای مواردی به کار می رود که باید چرم با پوست انسان به شکل مستقیم در تماس باشد و بدین منظور باید کیفیت بسیار بالایی داشته باشد.

از این جهت چرم مصنوعی پلی اورتان را معمولا برای ساخت و تولید پوشاک به کار می برند.

همچنین اثاثیه منزل و مبلمان نیز که با بدن انسان در ارتباط هستند، با استفاده از این نوع چرم ساخته می شوند.

با این وجود با کمی دقت انواع چرم مصنوعی به راحتی قابل شناسایی خواهند بود.

چرم منفذ دار:

یکی دیگر از انواع چرم مصنوعی، چرم منفذ دار نامیده می شود که از قابلیت تنفس برخوردار است و از پوشش پلاستیکی پلی اورتان و یک لایه فیبر ساخته می شود. چرم منفذ دار به دو شکل مختلف تولید می شود که انواع آن عبارتند از: چرم کورفوم که اولین بار در شیکاگو تولید شد و محبوبیت بسیار زیادی در تولید کفش های براق پیدا کرد و پس از آن چرم های فیبری که در تولید جلد کتاب و دوربین از آنها استفاده شد.

چرم های منفذدار در واقع باعث عبور جریان هوا از زیر چرم می شوند و به این شکل جلوی تعرق را می گیرند زیرا یکی از مشکلات مهم انسان ها در استفاده از چرم، ایجاد تعرق است که چرم منفذدار این مشکل را برطرف کرده است.

چرم اکلیلی:

چرم های اکلیلی از انواع چرم مصنوعی محسوب می شوند که از مقاومت و درخشندگی بسیار زیادی برخوردار هستند و سطح بسیار براقی دارد که می توانید آن را در رنگبندی های متنوع پیدا کنید.

لازم به توضیح است که چرم اکلیلی از محبوب ترین و پر استفاده ترین انواع چرم در کشور های مختلف محسوب می شود که بیشترین کاربرد چرم در جهان به این نوع چرم مصنوعی اختصاص پیدا می کند.

چرم طرح دار:

چرم های طرح دار به گروهی از چرم های صنعتی گفته می شوند که با وجود مصنوعی بودن آنها، از طرح هایی همچون طرح پوست مار، طرح پوست کروکودیل و … بر روی انها استفاده می شود تا شباهت بیشتری بین انها و چرم های طبیعی به وجود آید.

زیرا چرم هایی که با طرح پوست مار و … هستند از محبوبیت زیادی در میان مردم برخوردارند و شبیه سازی انها می تواند برای عده زیادی جذاب باشد.

چرم اشبالت:

چرم اشبالت آخرین نوع از چرم های مصنوعی است که به شکل ترکیبی ساخته می شود و ترکیبی از انواع طبیعی و مصنوعی چرم هستند و به شکل دو رو تولید می شوند و مورد استفاده قرار می گیرند؛ در واقع اصلی ترین کاربرد چرم اشبالت در تولید کیف، کفش و کارهای هنری مختلف است.

لازم به توضیح است که این نوع چرم دارای ظاهری پرز مانند است و ضخامتی در حدود 5 الی 8 میلی متر دارد.

نحوه تشخیص انواع چرم مصنوعی از یکدیگر

تمامی انواع چرم های ذکر شده و بررسی شده در بخش های فوقانی از ویژگی هایی برخوردار هستند که با در نظر گرفتن این ویژگی ها می توانید به راحتی انواع چرم مصنوعی را از یکدیگر تشخیص دهید و متوجه شوید که با چه نوع چرم مصنوعی مواجه هستید.

به عنوان مثال: اصلی ترین ویژگی ظاهری چرم های طرح دار، وجود طراحی هایی به شکل مار بر روی آن است که بر روی انواع دیگر چرم صنعتی این طراحی ها وجود ندارد و در یک نگاه می توانید این نوع چرم را شناسایی کنید.

همچنین چرم های اشبالت که به صورت دو لایه هستند و ضخامت بسیار زیادی دارند به راحتی با این دو ویژگی شناسایی می شوند و از طرف دیگر چرم های اکلیلی را میتوانید از روی براق بودن انها شناسایی کنید.

 

سخن پایانی

انواع چرم مصنوعی را برای شما عزیزان به همراه اصلی ترین کاربرد های انها مورد بررسی قرار دادیم تا چنانچه اطلاعات کمی در این زمینه دارید، بتوانید شناخت بیشتری نسبت به چرم صنعتی پیدا کنید.

مجموعه ادیم چرم به عنوان بزرگ ترین وارد کننده و عرضه کننده چرم مصنوعی در کشور، تمامی انواع چرم های ذکر شده را در اختیار شما عزیزان قرار می دهد که تمامی محصولات وارد شده توسط این مجموعه از کیفیت بسیار بالا و تنوع بسیار زیادی برخوردار هستند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه