حساسیت به چرم کفش

شاید برای شما هم پیش آمده که بعد از استفاده از کفش‌های چرمی پاهایتان دچار قرمزی یا خارش بسیار شدیدی شده است با توجه به اینکه جهت پرداخت چرم از مواد شیمیایی استفاده می‌کنند. ممکن است بعضی از افراد به این مواد شیمیایی آلرژی پیدا کنند.

ما در این مقاله قصد داریم در مورد دلایل حساسیت چرم کفش و راهکارهای درمان آن به صورت مفصل صحبت کنیم؛ بنابراین توصیه می‌کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

 

دلایل حساسیت به چرم کفش

معمولاً برای دباغی پوست حیوانات از مواد شیمیایی مختلفی استفاده می‌کنند، که بعضی از افراد به این مواد شیمیایی حساسیت دارند و ممکن است دچار اگزمای پوستی شوند. اما تولید کنندگان چرم معمولاً از این مواد شیمیایی به دلیل خاصیت قارچی آن استفاده می‌کنند.

معمولاً بعضی از افراد به ماده دی متیل فومارات حساسیت بسیار زیادی دارند. در صورتی که این حساسیت درمان نشود واکنش‌های پوستی بسیار دردناکی را به همراه خواهد داشت.

 علائم حساسیت به چرم کفش

در صورتی که پای شما با چرم تماس پیدا کند ممکن است دچار خارش شدید یا قرمزی پوست شود؛ بنابراین در این حالت می‌توانید متوجه شوید که شما به پوست حیوانات یا حتی چرم مصنوعی حساسیت دارید.

نام پزشکی این بیماری درماتیت تماسی است که از جمله علائم آن می‌توان به خارش یا حتی سوزش بسیار شدید اشاره کرد. البته تصور نکنید که تشخیص حساسیت کار راحتی است؛ چرا که معمولاً آلرژی زمانی خود را نشان می‌دهد که پوست شما طولانی مدت با چرم تماس پیدا کنید.

حتما بخوانید:  چگونه از کفش چرم مراقبت کنیم؟

بنابراین در صورتی که کوچک‌ترین علائمی شبیه اگزما را در بدن خود بعد از تماس با چرم مشاهده کردید، سریعاً به پزشک متخصص مراجعه کنید.

 درمان حساسیت به چرم کفش

قطعاً پیشگیری بهتر از درمان حساسیت به چرم کفش است. اما بسیاری از افراد اطلاعی از این آلرژی ندارد؛ بنابراین در صورتی که علائم آلرژی را مشاهده کردید سریعاً کفش‌ها را درآورده و به پزشک مراجعه کنید.

 چرم کفش
چرم کفش

ما در ادامه به چند مورد از راهکارهای مناسب جهت درمان حساسیت به چرم کفش اشاره کرده‌ایم.

  • استفاده از مرطوب کننده

در صورتی که از چرب کننده‌ها یا کرم‌های مرطوب کننده استفاده کنید، قطعاً سایش بین پاها و انگشت‌هایتان کمتر شده و میزان درد نیز کاهش پیدا خواهد کرد.

  •  استفاده از کمپرس‌های سرد

برای اینکه خارش پوست پای شما به کمترین حد خود برسد، توصیه می‌کنیم از کمپرس‌های سرد برای ۳ الی ۴ روز استفاده کنید و هر بار به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه آنها را روی پوست قرار دهید.

  • پمادهای مخصوص التهاب

برای درمان حساسیت به چرم کفش می‌توانید از پمادهای مخصوص مانند کرم‌های کورتونی استفاده کنید. البته توجه کنید که استفاده از این کرم‌ها با وجود اینکه فقط در تماس با پوست هستند و وارد جریان خون نمی‌شوند، مطمئناً عوارض کمتری دارد.

حتما بخوانید: آیا کفش چرم بو میگیرد؟

اما داروهای کورتونی مانند بتامتازون یا هیدروکورتیزون بدون نسخه پزشک قطعاً عوارضی را در پی خواهد داشت، که بهترین راه مراجعه به پزشک است.

راهکار خانگی درمان حساسیت به چرم کفش

جهت درمان این حساسیت می‌توانید از موارد زیر کمک بگیرید که شامل:

  • چای سبز
  • جوش شیرین
  • سرکه سیب
  •  آب نمک
  • نعنا و آویشن
حساسیت پا به چرم کفش
حساسیت پا به چرم کفش

راه‌های جلوگیری از حساسیت به چرم کفش

در صورتی که مستعد ابتلا به حساسیت یا درماتیت پا هستید، بهتر است استفاده از محصولات چرمی مانند …. را محدود کنید علاوه بر آن جوراب‌های خود را به صورت مرتب عوض کنید.

سخن پایانی

ما در این مقاله سعی کردیم در مورد دلایل حساسیت به چرم کفش و راهکارهای درمان آن با شما صحبت کنیم بنابراین در صورتی که دچار چنین عارضه‌ای شدید در سریع‌ترین حالت ممکن به درمانگاه یا بیمارستان نزدیک محل زندگی خود مراجعه کنید. در صورتی که سوال یا ابهامی دارید می‌توانید با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید.

برچسب‌ها:,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه