خانه » مقالات » چرم مصنوعی » چرم مصنوعی
در چشم انداز همیشه در حال تحول مد و انتخاب های مصرف کننده، تقاضا برای مواد اخلاقی و پایدار شاهد افزایش قابل توجهی بوده است. یکی از این نوآوریها که توجه را به خود جلب کرده است، چرم مصنوعی است که جایگزین قابل توجهی برای چرم سنتی مشتق شده از حیوانات است. این ماده دست ساز که اغلب به عنوان چرم مصنوعی یا چرم گیاهی شناخته می شود، مزایای فراوانی از تولید سازگار با محیط زیست گرفته تا تطبیق پذیری آن در طراحی و سبک ارائه می دهد. در این مقاله، ما به دنیای چرم مصنوعی می پردازیم، ترکیب آن، فرآیند تولید، تاثیرات محیطی و استقبال صنعت مد از این شگفتی پایدار را بررسی می کنیم.
چرم مصنوعی از مهمترین متریالی است که در صنایع مختلف داخل و خارج ایران به کار برده می شود و از اهمیت زیادی برخوردار است. از این جهت به منظور افزایش دانش شما هموطنان عزیز در رابطه با این نوع چرم، مطلبی را در ادیم چرم فراهم نموده ایم.
اولین گونه های چرم مصنوعی، چرم های منفذ دار کورفوم بودند که در سال 1963 در شیکاگو معرفی شدند. رونمایی از این نوع چرم موجب جلب توجه افراد زیادی به سوی آن شد زیرا ویژگی های بسیار خوبی در آن قرار گرفته بود. به عنوان مثال: چرم منفذ دار از ظاهر براقی برخوردار بود که کیفیت و ماندگاری آن هم نیز در جلب توجه بی تاثیر نبود.
چرم مصنوعی جایگزینی برای چرم طبیعی است که تحت عنوان های مختلفی همچون چرم صنعتی، چرم pu یا چرم غیر طبیعی شناخته می شود. روی کار امدن این نوع چرم موجب شده تا استفاده از چرم طبیعی به میزان زیادی کاهش یابد و چرم به جای آن در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گیرد.
چرم مصنوعی با روش های مختلفی تولید می شود اما عمده مراحل تولید و ساخت آن به این شکل است که چند لایه پارچه را به صورت آستر و روکش مورد استفاده قرار می دهند.
لایه اول یا آستر اول از پارچه تریکو ساخته می شود و سپس این لایه به واسطه چسب مخصوص به روکش اصلی چرم متصل می شود.
لازم به توضیح است که در تولید چرم معمولا از دو روش تر و خشک استفاده می شود که هر کدام از انها ویژگی های مربوط به خود را دارند.
چرم مصنوعی در انواع مختلف آن از ظاهری زیبا، انعطاف پذیر، نرم و مقاوم برخوردار است که برای تهیه آن به موجودات زنده آسیبی وارد نمی شود بلکه صفر تا صد مراحل تولید چرم صنعتی در کارخانه ها انجام می شود.
علاوه بر آن در تولید این نوع چرم از رنگبندی های مختلف و طراحی های گوناگون در صورت نیاز استفاده می شود که این موضوع نشان دهنده تنوع بسیار زیاد چرم pu در رنگبندی و طراحی است.
چرم مصنوعی از مواد پلاستیکی و مصنوعی ساخته می شود و فرمولاسیون آن به گونه ای است که برای فرآیند تولید از موادی همچون: پارچه، کاغذ لیزر، پودر pvc، کیکر، استابلیزر، کربنات کلسیم، پودر کربنات کلسیم، رنگ و … استفاده می شوند. با ترکیب این مواد تولیدات چرم صنعتی انجام می شود و در خصوص فرمولاسیون چرم باید اشاره کنیم که مواد پلیمری همچون پلی اورتان و پلی وینیل نیز در این زمینه به کار برده می شوند.
در هنگام خرید چرم مصنوعی یا صنعتی، به نکات زیر توجه کنید:
چرم مصنوعی با استفاده از ترکیبی از مواد مصنوعی که ظاهر و احساس چرم طبیعی را بدون استفاده از پوست حیوانات تکرار می کند، به طرز مبتکرانه ای ساخته می شود. اجزای اصلی پلی اورتان (PU) و پلی وینیل کلرید (PVC) هستند که روی یک لایه پشتی پارچه ای قرار می گیرند که معمولاً از پلی استر یا پنبه ساخته می شود. نتیجه یک ماده بصری جذاب و بادوام است که میتواند بافتها و پوششهای چرم سنتی را تقلید کند.
زیبایی آن در تطبیق پذیری باورنکردنی آن نهفته است که به طراحان و تولیدکنندگان این آزادی را می دهد تا با سبک ها، بافت ها و رنگ های مختلف آزمایش کنند. چه یک کت مشکی براق، یک کیف دستی مد روز، یا کفش های ظریف، چرم مصنوعی طیف گسترده ای از امکانات طراحی را ارائه می دهد که سلیقه ها و ترجیحات مختلف را برآورده می کند.
دوام افزایش یافته چرم مصنوعی آن را به انتخابی قابل اعتماد برای طیف گسترده ای از کاربردها تبدیل می کند. با مراقبت و نگهداری مناسب، محصولات ساخته شده از این نوع چرم می توانند سایش و پارگی را تحمل کنند و تضمین می کنند که برای سال های آینده بخشی از مجموعه مد شما باقی می مانند.
همانطور که جهان نسبت به حفظ محیط زیست آگاه تر می شود، تولید کنندگان به طور مداوم در حال بهبود پایداری تولید چرم مصنوعی هستند. برخی از شرکتهای نوآور در حال بررسی استفاده از مواد گیاهی مانند الیاف آناناس، چرم قارچ و پلاستیکهای بازیافتی هستند که تأثیرات زیستمحیطی را کاهش میدهد.
از برندهای لوکس گرانقیمت گرفته تا خردهفروشیهای فست مد، صنعت مد چرم مصنوعی را به عنوان جایگزینی پیشرفته و پایدار پذیرفته است. خانه های مد پیشرو در حال استفاده از این نوع چرم در مجموعه های خود هستند و بر سازگاری با محیط زیست آن در کمپین های بازاریابی و پاسخ به تقاضای فزاینده برای انتخاب های مد اخلاقی تاکید دارند.
چرم صنعتی به صورت کلی به دو دسته تقسیم بندی می شود که این دو مورد عبارتند از:
پلی وینیل کلراید یک پلاستیک بسیار رایج و پر کاربرد در صنایع پتروشیمی است که قیمت ارزانی دارد و در صنعت چرم سازی از آن استفاده می شود؛ چرم پلی وینیل کلراید برای ساخت محصولاتی که به دفع رطوبت نیاز دارند به کار برده می شود زیرا قابلیت تنفس آن بسیار کم است.
پلی اورتان یک نوع پلیمر با پیوند اورتانی است که بعد از واکنش ساختاری پایدار ایجاد می شود. چرم مصنوعی پلی اورتان pu از بافت نرم برخوردار است و قابل تنفس است و اغلب برای تولید محصولاتی به کار برده می شود که با پوست انسان در تماس هستند.
تفاوت آن با چرم طبیعی در موادی است که تشکیل دهنده این دو هستند. زیرا همانطور که در بخش های فوق اشاره شد، چرم طبیعی از پوست حیوانات مختلف به دست می آید در حالی که چرم صنعتی از مواد پلیمری و پلاستیکی در کارخانه های صنعتی ساخته می شود و به صورت کلی یک ماده دست ساز بشر است که از طبیعت به دست نمی آید.
چرم طبیعی از قیمت بسیار زیادی برخوردار است و یک کالای گران قیمت به حساب می آید؛ در حالی که چرم صنعتی ارزان قیمت است و همه میتوانند آن را تهیه کنند.
استفاده از چرم طبیعی به صورت بسیار گسترده موجب آسیب دیدن محیط زیست و از دست رفتن حیوانات مختلف می شود اما به کار بردن چرم این مشکلات را به همراه نخواهد داشت.
علاوه بر موارد فوق، باید گفت که چرم در مقایسه با انواع طبیعی آن کاربرد بیشتری دارد و به میزان زیادتری در صنایع استفاده می شود و میزان ماندگاری و دوام آن در مقایسه با چرم طبیعی کمتر خواهد بود.
تفاوت چرم مصنوعی و طبیعی بسیار واضح و مشخص است که با کمی دقت میتوانید این دو مورد را از هم تشخیص دهید. روش تشخیص چرم و طبیعی به شرح زیر است:
استفاده از چرم غیر طبیعی را میتوان همراه با مزیت هایی از قبیل زیر در نظر گرفت:
با وجود تمامی مزیت های ذکر شده در خصوص چرم صنعتی، باید به معایب نیز اشاره داشته باشیم که این معایب عبارتند از:
چرم صنعتی به میزان زیادی در صنایع مختلف به کار برده می شود که مهمترین کاربردهای چرم مصنوعی از قبیل زیر هستند:
لازم به توضیح است که برای کاربردهای ذکر شده در فوق، در انواع مشخصی استفاده می شود و به همین دلیل آن را در تولیدات فوق الذکر به شکل زیر گروه بندی می کنند:
به صورت کلی مهمترین دلایل استفاده از چرم مصنوعی همان موارد ذکر شده در بخش (مزایای چرم صنعتی) شناخته می شود که در بخش های فوق به آن اشاره نمودیم.
روش نگهداری از چرم و طبیعی تقریبا یکسان هستند و راهکارهای مشابهی برای مراقبت از آنها وجود دارد. به صورت کلی برای مراقبت و نگهداری از چرم صنعتی بهتر است که از اسپری یا واکس مخصوص چرم استفاده کنید تا مانع از ترک خوردن آن به مرور زمان شوید.
از طرف دیگر توصیه می کنیم که تا جای ممکن مانع از ایجاد لکه بر روی چرم شوید و در صورت لکه دار شدن آن از الکل و دستمال آغشته به الکل برای تمیز کردنش استفاده کنید.
چرم مصنوعی یک ماده مصنوعی است که برای تقلید ظاهر و احساس چرم طبیعی طراحی شده است. این از بسترهای مختلفی مانند پلی اورتان (PU) یا پلی وینیل کلرید (PVC) ساخته شده است و اغلب دارای بافت سطحی شبیه چرم واقعی است.
منظور از ترمیم چرم مصنوعی جلوگیری از آسیب دیدن، ترک خوردن و یا از بین رفتن آن است که در این زمینه میتوانید از راهکارهای مختلفی استفاده کنید که این راهکارها عبارتند از:
برای عده زیادی از هموطنان عزیز ما این پرسش ایجاد می شود که آیا چرم مصنوعی ضد آب است و یا خیر. در این خصوص باید بگوییم که خوشبختانه چرم به دلیل ساخته شدن از مواد اولیه نفتی که تحت عنوان پلیمرهای نفتی شناخته می شوند، از خاصیت کاملا ضد آب برخوردار است؛ در حالی که چرمهای طبیعی به مرور زمان میتواند آب را به خود جذب کند و کاملا ضد آب نیست.
در سراسر جهان برندهای مختلفی در تولید چرم صنعتی فعالیت دارند که برخی از آنها شهرت بسیار زیادی در سطح دنیا پیدا کرده اند و برندهای مهم در صنعت چرمهای مصنوعی عبارتند از:
چرم مصنوعی معمولاً با استفاده از لایه ای از مواد مصنوعی مانند PU یا PVC بر روی یک پارچه ساخته می شود. سپس سطح مورد نظر پردازش و بافت می شود تا شبیه چرم واقعی شود. فرآیند تولید ممکن است بسته به نوع چرم مصنوعی تولید شده متفاوت باشد.
چرم مصنوعی چندین مزیت دارد، از جمله:
بله، چرم مصنوعی معمولا برای اثاثه یا لوازم داخلی، لباس، کیف، کفش و محصولات مختلف دیگر استفاده می شود. تطبیق پذیری و توانایی تقلید ظاهر چرم واقعی آن را به انتخابی محبوب در این برنامه ها تبدیل کرده است.
با توجه به مطالب ذکر شده، چنانچه قصد خرید این محصول را دارید، می توانید از طریق ادیم چرم به این منظور اقدام کنید؛ ادیم چرمهای شرایطی را برای شما عزیزان فراهم کرده است تا بتوانید خرید چرم متری ارزان انجام دهید و با قیمت مناسب انواع مدل های مد نظر خود را تهیه نمایید.
در صورتی که قصد دارید تا از قیمت چرم متری مطلع گردید و یا چرم ارزان قیمت تهیه کنید، از طریق تلفن های تماس با ما در ارتباط باشید تا همکاران ما در این مجموعه قیمت چرم مصنوعی در انواع مختلف آن را به شما اعلام نمایند.
در تلاش برای انتخابهای مسئولانه و دلسوزانه برای محیط زیست، چرم مصنوعی به عنوان یک پیشتاز ظاهر شده است و دنیای سبک و پایداری را متحول کرده است. چرم مصنوعی با منشا عاری از ظلم، کاهش ردپای زیست محیطی و پتانسیل طراحی خلاقانه، ثابت می کند که مد می تواند هم از نظر اخلاقی آگاهانه و هم از نظر زیبایی شناسی فریبنده باشد. از آنجایی که مصرفکنندگان همچنان پایداری و رفاه حیوانات را در اولویت قرار میدهند، صنعت چرم مصنوعی رونق میگیرد و نوآوریهای دوستدار محیط زیست و آیندهای روشنتر و شیکتر را تشویق میکند.
2 دیدگاه برای “چرم مصنوعی”
سلام من یک کارگاه برش لیزر در اصفهان دارم که تازه راه اندازی شده و به دنبال سفارش کار تیراژی برش چرم مصنوعی و طبیعی و یا چوب هستم لطفاً راهنمایی بفرمایید ممنونم
سلام فروش چرم بصورت عمده هست یا تکی میشه سفارش داد؟